Què diuen de nosaltres les fotografies que fem? Com percebem la realitat i com la plasmem a les imatges que captem? Aquestes dues preguntes i moltes altres han tingut resposta amb el curs d’autoconeixement a través de la fotografia que hem acollit a les instal·lacions del centre FISS i que han fet el David Viñuales i la Maria Castellano.

L’essència del curs era promoure un major nivell de consciència i de coneixement del medi visual per acabar descobrint què s’amaga rere les fotos que fem. Un cop sabem què diuen de nosaltres les nostres fotos, podem prendre autoconsciència i fer-nos un autoretrat que fins ara no havíem pensat ni imaginat.

Els dos professors són dos experts en aquesta temàtica. El David és art-terapeuta des de fa més de 10 anys i està especialitzat, com a investigador, en el pensament visual i la psicologia de la imatge. La Maria fa més de 12 anys que es mou en l’àmbit laboral dels Recursos Humans. Ells dos han creat l’Institut 8 de Barcelona.