Bioenergètica

Què és?

És una terapia corporal desenvolupada per Reich i més endavant per Lowen per ajudar a persones que experimenten quadres d’ansietat, estrès, pors,,baixa autoestima, timidesa o inseguretat. O bé tenen tensions musculars, bloqueigs o contractures cròniques que intuim que estan relacionades amb llur dificultat per gestionar emocions com la ira, la tristor o la por.

Les seves tècniques corporals desfan les tensions cròniques i els bloqueigs energètics del nostre cos per accedir als conflictes latents no expressats ni resolts de la persona. La Teràpia Bioenergètica fa que el cos parli, s’expressi, alliberi les emocions contingudes associades a situacions del passat, generalment de la infantesa, on es van generar i varen quedar reprimides.
Amb l’acompanyament del terapeuta, la persona reviu records amb la consciència de l’adult, posa llum a la part de la seva vida oculta en l’inconscient i s’adona de com això la limita en el present, és capaç de donar-li un lloc a allò que se’n va anar, superar-ho i resoldre-ho; ja no destina més energia a reprimir ni contenir i sí a viure més lliure i en el present.

Com es practica?

En sessions individuals.  Es fa en diferents postures segons el segment del cos a treballar. Inclou sempre treball amb la respiració junt a treball corporal

 

Objectius

 

Despertar el nostre cos i revitalitzar-lo

Desfer tensions i contractures cròniques

Desbloquejar l’energia del cos

Alliberar i descarregar d’emocions reprimides

Accedir a records limitants i inconscients del passats i els resol

Aportar consciència i autoconeixement

Fer-nos més adults i responsables de les nostres necessitats