Microgimnàstica

Què és?

És un mètode terapèutic que, englobat en el Sistema ARC, restaura l’equilibri corporal. Amb la pràctica aconseguim millorar la flexibilitat i el to adequats a les nostres estructures musculars i a les articulacions, reduint les tensions i retornant la vitalitat al nostre organisme.

Es basa en postures i moviments que respecten la configuració natural del cos.

Enss permet experimentar i investigar amb el nostre cos, descobrir-lo i sentir-lo, escoltar-lo i mimar-lo, amb la finalitat de comprendre-ho i, d’aquesta manera, poder tornar-la seva harmonia original. La pràctica de la Microgimnàstica, com a mètode pedagògic, ens ensenya a reconèixer les postures i hàbits que realitzem diàriament i ens perjudiquen i ens ofereix la informació necessària per a substituir-los per altres més saludables que augmenten el nostre benestar.

Com es practica?

En sessions d’una hora i mitja de durada, ens col.loquem en postures concretes que són el primer pas per tranquil·litzar el cos i observar-lo. A partir d’aquesta natural presa de consciència, dirigint la mirada cap al nostre interior, realitzem micromoviments senzills, pausats i profunds que, combinats amb la respiració adequada, treballen el nostre cos amb delicadesa i eficàcia. 

Objectius

  • Aconseguir una major flexibilitat i elasticitat dels nostres músculs i articulacions.
  • Suavitzar la hiperlordosi (excés de curvatura) lumbar i eliminar els problemes que comporta: lumbàlgies, pinçaments, dolors ciàtics…
  • Suavitzar la hiperlordosi cervical i minimitzar-ne les conseqüències: cefalees, vertigens, pinçaments, cervicàlgies, parestèsies…
  • Suavitzar la hipercifosi (augment de la curvatura) dorsal.
  • Corregir les desviacions articulars de peus i cames amb els seus símptomes associats: hiperextensió, artrosi de genoll, genu varum, genu valgus, coxartrosi, galindons, dits en martell, peus plans, peus buits…
  • Eliminar el dolor i recuperar-nos de: l’artrosi, l’artritis, l’espondilitis, la sacroilitis, la tendinitis i altres inflamacions.
  • Millorar els problemes de taquicàrdies, hiperacidesa, espasmes musculars, trastorns del son, estats depressius, dispnea, manca de concentració…
  • Alleujar la fatiga crònica i la fibromiàlgia perquè afavorim la mobilització no forçada d’un conjunt múscul-esquelètic molt contracturat.
  • Adquirir un major coneixement del nostre cos i de com funciona, el que incideix en un ràpid i efectiu canvi d’hàbits posturals.
  • Aprendre rutines saludables perquè la nostra esquena, i el nostre cos en general, no pateixi durant l’embaràs i incidim en la respiració de preparació al part