TRE (Tension & Trauma Releasing Exercices) són les sigles del programa que permet fer exercicis per a l’alliberament de la Tensió i el Trauma. Aquesta innovadora tècnica corporal ajuda al cos a descarregar i eliminar patrons musculars profunds d’estrès, tensió i trauma. El TRE activa de manera segura un mecanisme reflex natural de tremolor o vibració que allibera la tensió muscular i calma el sistema nerviós. Des d’un petit malestar a una ansietat severa, passant per una preocupació important, conflictes de parella o traumes per accidents, tots ells poden ser tractats amb el TRE.

El programa de formació del TRE està pensat per persones o col·lectius que el vulguin oferir als espais on treballen i el curs permet obtenir una certificació per poder-lo aplicar de manera exclusiva. La formació pot ser molt beneficiosa per terapeutes, personal sanitari, psicòlegs, psiquiatres, metges, fisioterapeutes o, fins i tot, per als cossos de seguretat.

Pel que fa al programa, es divideix en 4 mòduls. El primer és introductori i permet saber què és el TRE, el segon prepara a la persona per ensenyar-lo amb una primera part teòrica i una segona que és pràctica. Els altres dos mòduls són de supervisió. Carles Ripoll, facilitador i Mentor de TRE; i Mònica Tarrés, formadora i facilitadora em TREE, seran els dos responsables d’impartir el curs que s’iniciarà el proper 4 d’octubre a la tarda i es prolongarà fins el 6 d’octubre. Al novembre es farà el segon mòdul, al desembre arribarà el tercer i el quart tindrà lloc al gener de 2020. El curs s’impartirà a FISS, al carrer Pare Palau número 10 de Tarragona.